26 Temmuz 2013 Cuma

misspera.com'a Teşekkürler!

 Bugün buradan www.misspera.com a teşekkür etmek istiyorum. Bu güne kadar bu siteden 5 ayrı sipariş vermişim ve hepsi ya ertesi gün ya da 2 gün sonra elimde oldu. 23 temmuz gecesi verdiğim siparişin bugün (25 temmuz) öğlen elimde olmasıyla artık bu yazıyı yazma gereği duydum. Siparişin içeriği ister 20 tl olsun isterse çok fazla üründen oluşsun hepsini hemen tedarik edip bana bugüne kadar hiçbir sorun yaşatmadılar. Bol bol internet alışverişi yapan biri olarak KESİNLİKLE bugüne kadar en profesyonelce çalışan ekip misspera.com'da! Site her gün kendi indirimli fiyatlarının üzerinden de indirim yapıyor. İster lüks tüketim bir makyaj-parfüm markası olsun ister drugstore ürünü olsun hepsini çok daha ucuza bulabileceğiniz bir site. Hele ki parfümlerinin fiyatına inanamayacaksınız! 20 TL üzeri de kargonun ücretsiz olması da cabası. Kesinlikle bir bakın derim :)
*Yorumların hepsi kendime ait olup basın bülteni veya reklamla ilişkisi yoktur!

24 Temmuz 2013 Çarşamba

Lancome Teint İdole Silky Mat Fondöten

 Bugün sizlere uzun zamandır bayılarak kullandığım ve bitene kadar da hiç değiştirmeden kullanacağım bir fondötenden bahsetmek istiyorum. 



 Dün bahsettiğim Lancome pudra gibi bu ürünün de ambalajı gri kartondan.


 Bakalım Lancome ürünü hakkında neler demiş. Dediği gibi 18 saat matlık tabi ki yok zaten hiçbir kadının da yüzünde 18 saat makyaj tuttuğu yok. Gözenekleri örtmesine gelirsek de çok büyük gözenekleriniz-sivilce skarlarınız yoksa örtücülüğü yeterli gelecektir.



 Şişesi plastik ve krem gibi sıkmalı. Ben bu tarz ürünleri daha çok seviyorum. Ya pompalı olması ya da böyle krem tüpü gibi olması tercihim. Çünkü diğer şişeden boşalttığımız fondötenlerde özellikle de cam şişeyse çok fazla ürünü israf etmiş oluyoruz. Bu üründe baktık ki artık sıktıkça gelmiyor, bir makas yardımıyla rahatlıkla kesip bir kaç gün daha idare edebiliriz ee ne demişler devir tasarruf devri :)



  
Bendeki 02 LYS Rose rengi. Pembe alt tonlu olmama rağmen bu renk bana bile biraz fazla pembe/turuncu gelebiliyor ama cildime iyice yedirdiğim zaman farkedilmiyor bile. Ben yazın çok da fazla fondöten kullanma taraftarı değilim o yüzden hem fondötenin etkisini azaltmak hem de rengini biraz olsun kırmak için Pure Beauty'nin BB kremiyle karıştırıyorum. Siz de eğer benim gibi yazın çok fazla fondöten kullanmak istemiyor ama BB kreminizin de kapatıcılığından memnun kalmıyorsanız BB krem ve fondötenizi karıştırabilirsiniz.




  Koyu bir kıvamı yok tam tersi su bazlı bir ürün olduğu için fazlasıyla akıcı. Kalın değil aksine çok ince bir ürün ama buna rağmen kapatıcılığı bir hayli yüksek. Orta/yüksek kapatıcılık oranına sahip. Yüzde "cakey" bir görünüm vermiyor. Siz de eğer yağlı bir cilde sahipseniz ama yüzünüzde maske gibi değil de daha doğal sanki yokmuş hissi veren kusursuz (flawless) bir cildim olsun istiyorsanız bu fondöten tam da size göre. Çünkü ben bu ürünü ne zaman kullansam kız arkadaşlarımdan/aile-sülalemden :S gelen tepki "Cildin ne kadar güzelleşmiş." oldu. Halbuki benim akneye çok yatkın ve her gün mutlaka 1-2 tane sivilcemin olduğu, porlarımın çok geniş olduğu bir cildim var. Bu fondöteni yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ve her seferinde böyle tepkiler alınca tamam dedim artık yazmanın zamanı geldi :)



Burada da elime iyice yayılmış halini görüyorsunuz. Elimin diğer tarafında ışığın yansıması olmasına rağmen fondötenli taraf nasıl da mat. Fondötenin fiyatı 95 TL civarında ama ben şansıma Boyner'den bu ürünü %50 indirimdeyken yakaladım ve Lancome gibi bir markanın fondötenine drugstore marka fondöten fiyatına sahip oldum. 
 Siz de benim kadar beğendiniz mi? Almayı düşünür müsünüz? Yorumlarınızı bekliyorum. Herkese kocaman güzel bir gün olsun :)

23 Temmuz 2013 Salı

LANCOME Poudre Majeur Excellence

 Çooook uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Aylardır bloğuma tek kelime birşey yazamadım. Bu arada mezun oldum artık tam anlamıyla doktorum :) TUS denilen illete de çok az kaldı, beni mazur görün :(
Sahuru beklerken ben de bu süreyi değerlendireyim dedim ve yazmaya karar verdim :) Evet lafı çok da uzatmadan gelelim pudramıza. Benim en en en bayılarak kullandığım ve sanırım bu benim 3.kutum olan Lancome'un Poudre Majeure serisi pudram.


 Kutunun üzerinde ürünün normalden kuruya dönük ciltler için uygun olduğu yazılmış fakat ben ki yağ yumağı cildime bu pudrayı ne zaman uygulasam o istediğim mat görünüme sahip oluyorum. Yani kuru ciltli biri bu pudrayı kullansa cildini kurutur mu veya ne kadar memnun kalır bilmiyorum.


 Gelelim ambalajına. High-end (yüksek bütçeli) bir marka olan Lancome'a yakışır zariflik ve şıklıkta. Kutunun sağ alt yanındaki gül de Lancome'un değişmeyen simgesi :)



 Ürünü açtığımız zaman pudra süngeri bizi karşılıyor. Her ne kadar pudraların içinden çıkan süngerleri hiçbir zaman kullanmamış olsam da eğer makyaj çantanıza atıp çıkmak ve büyük pudra fırçanızı da yanınızda taşımak istemiyorsanız bu süngerler büyük kolaylık. 



 Bendeki rengi "03 Sable". Ben transparan pudra seven biri değilim. Sadece makyajımı sabitlesin yetercilerden değilim yani anlayacağınız :) Çünkü çoğu zaman fondöten kullanmadan sadece pudrayla dışarı çıkıyorum o yüzden de pudradan beklentim hem yüzüme renk versin beni solgun-pale cilt tonumdan kurtarsın (çünkü ben pembe alt tona sahibim :S) hem de cildim yağlı olduğu için bana mat bir görüntü sağlasın. Bu pudrada aradığım herşey fazlasıyla var. Ama eğer siz sadece makyajımı sabitlesin diyorsanız "01 Translucide" rengi de mevcut. Fiyatı 105-110 TL civarı. Kesinlikle ama kesinlikle bu pudraya şans vermenizi öneririm. Güzel bir gün olsun :)